Ballysax Berube "Lilly"Lilly är hunden som aldrig blev stor! 11 år gammal (dec -08) tror hon fortfarande att hon är en
unghund. Fullt ös hedenhös - men samtidigt otroligt lydig, följsam och alltid på gott humör. En
riktigt rolig hund att träna lydnad och gå långa promenader med.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr fick vi säga hejdå och på återseende till vår underbara Lilly-hund den 6:e Maj 2009. Hon hann med att bli dryga 11 år (själv trodde hon att hon var 2,5 år) och hon var alltid frisk, glad och med en svans som aldrig slutade vifta. Tyvärr drabbades hon av cancer. Tots en lyckad operation då en jättetumör avlägsnades tillsammans med vänster njure, livmoder och äggstockar så blev en metastas kvar som satt olyckligt i hennes urinblåsa precis vid urinledaren. Den sista metastasen upptäckte vi först tre månader efter den första operationen så vi fick i varje fall tre bonusmånader med henne.

De sista två åren bodde hon hemma hos svärmor Wanja och de fick båda en livskamrat som de gillade att dela livet med (ja, svärfar var väl med på ett hörn han med...). Vi träffade vår Lilly både ofta och mycket även dessa sista år och fick uppleva hur hon blev en van husbilsåkare och modellflygsentusiast (ja, svärfar flög och Lilly sprang på ängen).

Det finns en historia om Lilly som förklarar precis hur hon var som hund: Dagen då Lilly lärde sig simma! När Lilly var 8 år så anlände ett nytillskott i vår familj: Glenen med stort G - Gilda. Denna lilla kortbenta hund var en säker och nyfiken hund redan som valp och när sommaren kom var det dags att åka till stugan och lära den lilla valpen att simma. De stora hundarna tog med sig den lilla valpen ned till vattnet och visade hur man gör när man badar. Leija och Embla hämtade med stor säkerhet flytdummisar lång ut i sjön som deras matte kastade. Lilly och Gilda höll sig inne vid stranden (Lilly gick aldrig längre än att hon kunde bottna trots lock och pock - man vet ju aldrig vad det kan ligga för luriga aligatorer där man inte kan hålla en tass i botten... bättre att ta det säkra före det osäkra). Men så landade en dummy precis så att Gilda var tvungen att släppa kontakten med bottnen för att nå den - och se - den kortbenta simmade! Lilly såg rätt så snopen ut när även den Kortbenta började ge sig ut på små simturer, och när en dummy hamnade precis utanför Lillys räckhåll och med en liten Gilda som var på "G" för att hämta den, så kunde man riktigt se hur hon tänkte: Nä, nu 17 så MÅSTE jag hämta den - detta börjar bli pinsamt när den lilla bräcker mig! Hon samlade sig och släppte botten och SIMMADE för första gången i sitt 8:a åriga liv! Jag har aldrig i hela mitt liv sett en hund bli så glad! Hon sprang upp på land med sin trofé och hoppade runt och sedan var hon i himmelriket resten av dagen. Sedan den dagen så var det inga problem med att simma för Lillys del - hon övervann sig själv och sin skräck för att släppa botten och när det var gjort så var det som om hon aldrig hade gjort annat än simma. Och fast att det tog 8 år och en kortbent minivalp för att få se henne simma så var det verkligen en syn som var värd att vänta på!

Wanja, som var Lillys Gammelmatte och nya matte drömde några dagar efter att Lilly hade dött en dröm som är så fin att jag bara måste avsluta med den: Wanja gick upp till ängen som finns nära deras hus och som Lilly bara älskade att springa på. När hon kommer upp ser hon att Lilly springer allt vad hon orkar över ängen mot henne för att hälsa och Wanja frågar henne: - Har du kommit tillbaka? Lilly tittar på henne och viftar på svansen precis som vanligt och säger: - Nej, nu får du klara dig själv! Sedan vände hon på klacken och rusade glatt iväg på sitt vanliga sätt med lätta steg och ett leende på läpparna.

Du har det ju uppenbarligen bra nu, Lilly-Hund, men det är skit för oss andra att vi ska klara oss utan dig! Vi saknar dig så! // Hälsningar från oss alla till vår älskade Lilly - Matte & CO

 


Holmenocks Harper Of Ballysax IECH
Briankeen Jr
Briankeen Barney
Briankeen Fireball
Luck Of The Sweep Nicola Gold Boy
Jude's Pride
Ballysax Beaujest IECH
Briankeen Jr
Briankeen Barney
Briankeen Fireball
Holly Golden Lady Briankeen Gladiator
Ydnew Rose